Privacybeleid Abecon

Abecon verzorgt ontwerp, realisatie en ondersteuning van op Microsoft gebaseerde bedrijfs- en IT-oplossingen voor efficiënter (samen)werken. Hiertoe wordt Microsoft- en branchekennis gecombineerd met doelgericht investeren in specifieke functionaliteit voor opleiders en trainingsinstituten, handels- en productiebedrijven, leveranciers in de zorg en uitgeverijen. Abecon is gevestigd in Nieuwegein. Door middel van onze websites bieden wij diverse diensten aan klanten en niet-klanten. Ons doel is om te informeren en te inspireren. Daarbij wordt privacygevoelige informatie, ook wel persoonsgegevens, verwerkt. Waar nodig werken wij hierbij samen met andere organisaties of bedrijven. Abecon Informatiesystemen b.v. neemt de bescherming van uw gegevens serieus en neemt passende maatregelen om misbruik, verlies, onbevoegde toegang, ongewenste openbaarmaking en ongeoorloofde wijziging tegen te gaan. Zorgvuldig omgaan met persoonsgegevens heeft voor ons hoge prioriteit. De eisen uit de privacywetgeving zijn hierin leidend. Dat betekent dat Abecon:

  • Via deze privacyverklaring helder vermeldt voor welke doeleinden persoonsgegevens worden verwerkt;
  • alleen de persoonsgegevens verzamelt die nodig zijn voor de doeleinden waarvoor ze worden verwerkt;
  • om uitdrukkelijke toestemming vraagt om uw persoonsgegevens te verwerken, in gevallen waarin uw toestemming is vereist;
  • uw gegevens niet deelt met derde partijen, tenzij dat nodig is om de gevraagde dienst te kunnen leveren of wanneer wij daar wettelijk toe verplicht zijn;
  • passende beveiligingsmaatregelen neemt om uw persoonsgegevens te beschermen en dat ook eist van partijen die persoonsgegevens verwerken in opdracht van ons;
  • uw recht respecteert om uw persoonsgegevens op uw aanvraag ter inzage aan te bieden, te corrigeren of te verwijderen.

Wilt u naar aanleiding van deze privacyverklaring contact met ons opnemen? Dat kan via onderstaande contactgegevens. Telefonisch: 088 0580 200 Maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 17:00 uur E-mail: info@abecon.nl Via ons website contactformulier Post: Abecon Informatiesystemen b.v., GDPR Ringwade 43, 3439 LM Nieuwegein

Gebruik van persoonsgegevens

Bij het gebruik van onze diensten en websites laat u gegevens bij ons achter. Dat kunnen ook persoonsgegevens zijn. Afhankelijk van welke diensten en functionaliteiten u op onze websites kiest te gebruiken, verwerken wij gerelateerde persoonsgegevens. Zo verwerken wij uw adresgegevens wanneer wij u “The Full Story” willen toesturen. En verwerken wij uw telefoonnummer wanneer u aangeeft dat u graag teruggebeld wilt worden door de servicedesk voor het behandelen van een issue.

Persoonsgegevens

Afhankelijk van de diensten en functionaliteiten die u op onze websites gebruikt, kunnen wij de volgende persoonsgegevens verwerken:

  • naam;
  • bedrijfsgegevens;
  • telefoonnummer;
  • e-mailadres;
  • geslacht;
  • informatie die u zelf invult in een open veld, zoals een bericht in het contactformulier;
  • technische meetgegevens van de apparatuur zoals (geanonimiseerd IP-adres, MAC-adres, identifiers in cookies en uw surfgedrag op onze websites).

Doeleinden

Bovenstaande gegevens worden alleen gebruikt voor een of meerdere van de volgende doeleinden (afhankelijk van welke diensten of functionaliteiten worden gebruikt):

  • om uw inschrijving voor een nieuwsbrief, webinar, boek, workshop of klantendag te verwerken;
  • om uw vraag te verwerken;
  • om u gepersonaliseerde nieuwsbrieven te versturen op basis van uw interesses;
  • om uw vragen te beantwoorden of uw klachten te behandelen via social media, e-mail, per post of telefonisch;
  • om op basis van uw gedrag, de website te verbeteren.

Verstrekking aan derden

Abecon Informatiesystemen B.V. verkoopt uw gegevens niet aan derden en zal deze uitsluitend verstrekken indien dit nodig is voor de uitvoering van onze overeenkomst met u of om te voldoen aan een wettelijke verplichting. Zo geven we uw gegevens door aan het postbedrijf om het boek the full story te bezorgen. Met bedrijven die uw gegevens verwerken in onze opdracht, sluiten wij een bewerkersovereenkomst om te zorgen voor eenzelfde niveau van beveiliging en vertrouwelijkheid van uw gegevens. Abecon Informatiesystemen B.V. blijft verantwoordelijk voor deze verwerkingen.

Profilering en cookies

Om u de beste online ervaring te bieden, combineren wij uw persoonsgegevens uit verschillende bronnen. Deze bronnen zijn bijvoorbeeld:

  • Abecon.nl
  • Abecon-groothandel.nl
  • Abecon-zorg.nl
  • Abecon-publishing.nl
  • Abecon-opleidingen.nl

Door uw gegevens te combineren, van de websites van Abecon, kunnen wij gepersonaliseerde content op de verschillende websites tonen. We kunnen zodoende zorgen dat de content aansluit bij uw interesses. Op deze manier kunnen we ook de nieuwsbrieven personaliseren. Bij het verzamelen en combineren van uw gegevens maken we gebruik van cookies. Meer weten over cookies? Lees dan onze cookieverklaring.

Beveiligen en bewaren

Abecon Informatiesystemen B.V. neemt de bescherming van uw gegevens serieus en neemt passende maatregelen om misbruik, verlies, onbevoegde toegang, ongewenste openbaarmaking en ongeoorloofde wijziging tegen te gaan. Alleen de noodzakelijke personen hebben toegang tot de gegevens. De toegang tot de gegevens zijn afgeschermd en onze veiligheidsmaatregelen worden regelmatig gecontroleerd. Als u de indruk heeft dat uw gegevens niet goed beveiligd zijn of er aanwijzingen zijn van misbruik, neem dan contact met ons op. Alle websites van Abecon zijn voorzien van een SSL-certificaat en worden gehost op een dedicated server bij True b.v.. Deze server wordt beveiligd door het dedicated securityteam van True. Dit team bestaat uit ethical hackers, netwerkspecialisten en verschillende systeemspecialisten. Securityaudits worden uitgevoerd op applicatieniveau. Abecon Informatiesystemen B.V. zal uw persoonsgegevens niet langer bewaren dan strikt nodig is om de doelen te realiseren waarvoor uw gegevens worden verzameld. Dat wil zeggen dat wij de gegevens bewaren zolang dat nodig is om de door uw gevraagde dienst te leveren. Uitgezonderd hiervan zijn de gegevens die wij langer moeten bewaren omdat de wet ons dit verplicht.

Websites van derden

Websites van derden die door middel van links met onze website zijn verbonden, hebben een eigen privacybeleid. Het privacybeleid van Abecon geldt dus niet voor deze websites. Of deze websites op een betrouwbare of veilige manier met uw persoonsgegevens omgaan, kunnen we niet garanderen. We adviseren u om voor het gebruiken de desbetreffende website de privacyverklaring van deze website door te nemen.

Online Succes

Abecon gebruikt de software van Online Succes om websitebezoekers een betere en gepersonaliseerde ervaring op haar websites te bieden. De Online Succes software maakt een profiel aan wanneer u een interactie met de websites van Abecon heeft. Denk bijvoorbeeld aan het downloaden van een whitepaper of ebook. Als u de komende tien jaar niet meer herkend wilt worden op de Abecon websites door middel van de software van Online succes kunt u een ‘do not track’ activeren.

Minderjarigen

Onze website en/of dienst heeft niet de intentie gegevens te verzamelen over websitebezoekers die jonger zijn dan 16 jaar. Tenzij ze toestemming hebben van ouders of voogd. We kunnen echter niet controleren of een bezoeker ouder dan 16 jaar is. Wij raden ouders dan ook aan betrokken te zijn bij de online activiteiten van hun kinderen, om zo te voorkomen dat er gegevens over kinderen verzameld worden zonder ouderlijke toestemming. Als u er van overtuigd bent dat wij zonder die toestemming persoonlijke gegevens hebben verzameld over een minderjarige, neemt u dan via het e-mail adres salessupport@abecon.nl contact met ons op, dan zullen wij deze informatie verwijderen.

Wijzigingen in deze privacyverklaring

De privacyverklaring kan worden gewijzigd. Deze wijziging wordt op de website vermeld. Mocht dit betekenen dat uw gegevens op een andere wijze zullen worden gebruikt, dan vragen hiervoor eerst een akkoord. Zonder uw toestemming zullen we uw gegevens nooit voor andere doeleinden gebruiken.

Inzage en wijzigen van uw gegevens

Om uw gegevens in te zien en te wijzingen aan te vragen kunt u contact opnemen via deze manieren: Telefonisch: 088 0580 200 Maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 17:00 uur E-mail: info@abecon.nl Via ons website contactformulier Post: Abecon Informatiesystemen b.v., GDPR Ringwade 43, 3439 LM Nieuwegein Om misbruik te voorkomen vragen wij u, bij een schriftelijk verzoek tot inzage, adequaat te identificeren, door een kopie van een geldig legitimatiebewijs mee te sturen. Vergeet niet om op de kopie uw BSN én uw pasfoto af te schermen. Daarnaast kunt u uw gegevens Online Succes profiel inzien. Uw Online Succes profiel is uniek voor Abecon Informatiesystemen b.v. Om uw privacy te waarborgen, wordt dit nooit met derden gedeeld en is dit enkel beschikbaar voor uzelf en Abecon Informatiesystemen b.v. U kunt ten alle tijden uw Online Succes profiel inzien, wijzigen en/of verwijderen via het portaal.

Inwerkingtreding

Deze (vernieuwde) privacyverklaring is in werking getreden op 1 mei 2018.

Cookiestatement

De websites van Abecon maken gebruik van cookies om u een optimale gebruikerservaring te bieden. Analytische cookies, functionele cookies en cookies voor identificatie en authenticatie. Een cookie is een eenvoudig tekstbestandje dat met pagina’s van deze website wordt meegestuurd en door uw browser (zoals Firefox of Internet Explorer) op de harde schijf van uw computer wordt opgeslagen. Cookies kunnen uw computer of de bestanden die op uw computer staan niet beschadigen. Daarnaast is het belangrijk te vermelden dat we met cookies geen personen, maar enkel computers identificeren. Soorten cookies die wij gebruiken:

  • Voor functionele en analytische doeleinden (anoniem)
  • Voor identificatie en authenticatie
  1. Voor functionele en analytische doeleinden (anoniem)

Functionele cookies gebruiken we om uw voorkeuren als bezoeker te registreren en te onthouden. Hiermee hoeft u uw voorkeuren niet steeds opnieuw in te geven zodat de website makkelijker te gebruiken is. We gebruiken bijvoorbeeld ‘cookie_notice_accepted’ om de cookie-notificatie op onze site wel / niet te tonen. Analytische cookies zetten we in om het gebruik van onze websites te analyseren zodat we zodat we de functionaliteit en effectiviteit ervan kunnen verbeteren. De software die we hiervoor gebruiken is Google Analytics. Om aan de Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp) te voldoen delen we geen gegevens met Google en hebben we een verwerkersovereenkomst met hen. 2. Voor identificatie en authenticatie Dit type cookie gebruiken we onder andere om mensen te identificeren nadat zij een interactie met onze website hebben gehad. Onder een interactie verstaan we het het invullen van een contactformulier, het aanmaken van een proefpakket of het klikken op een hyperlink in een e-mail die u van ons ontvangt. De gegevens die we bij zo’n interactie registreren worden nooit met anderen gedeeld.

Cookies wissen, inschakelen en beheren

Via uw browserinstellingen kunt u bestaande cookies verwijderen, alle cookies toestaan of blokkeren en voorkeuren voor bepaalde websites instellen. Op de websites van Abecon krijgt u ook onderstaande opties voor welke cookies er geplaatst worden:

Akkoord

Hierbij kiest u voor de aanbevolen instellingen om u de best mogelijke beleving te bieden op de websites. U gaat akkoord met de cookies:

  • Voor functionele en analytische doeleinden
  • Voor identificatie en authenticatie
Aangepast

Hierbij kiest u voor de aangepaste instellingen om de website te laten functioneren. U gaat akkoord met de cookies voor:

  • Voor functionele en analytische doeleinden (anoniem)

Alle Cookies op deze site

Hieronder vindt u een overzicht van de cookies die wij op de websites van Abecon gebruiken. Houd er rekening mee dat deze informatie af en toe verandert, bijvoorbeeld omdat wij onze website aanpassen of omdat de regels omtrent cookies wijzigen. We doen ons uiterste best om deze informatie altijd zo accuraat mogelijk te houden en raden u daarom aan deze pagina regelmatig te bekijken. Zo kunt u, als er veranderingen zijn, altijd beslissen of u uw cookie-instellingen wilt aanpassen.

Voor functionele en analytische doeleinden (anoniem)

cookie_notice_accepted Wordt gebruikt om cookie-notificatie op onze site wel / niet te tonen en om de niet-functionele cookies wel / niet te laden.
Vervaldatum: 1 jaar

Google Analytics cookies worden geplaatst om inzicht te krijgen in het gedrag van bezoekers op de website met als doel de website verbeteren en beter af te stemmen op de behoefte van haar bezoekers. Uw IP-adres wordt geanonimiseerd in Google Analytics.

_utma Wordt gebruikt om gebruikers en sessies te onderscheiden. Het cookie wordt aangemaakt wanneer het Google Analytics javascript wordt uitgevoerd en er zijn geen bestaande __utma cookies aanwezig. Het cookie wordt telkens bijgewerkt wanneer gegevens naar het Google Analytics platform zijn verzonden.
Vervaltijd: 2 jaar

_utmb Wordt gebruikt om nieuwe sessies / bezoeken te bepalen. Het cookie wordt aangemaakt wanneer het Google Analytics javascript wordt uitgevoerd en er zijn geen bestaande __utmb cookies aanwezig. Het cookie wordt telkens bijgewerkt wanneer gegevens naar het Google Analytics platform zijn verzonden.
Vervaltijd: 30 minuten

_utmc Wordt geplaatst voor interoperabiliteit met urchin.js (een verouderde versie van het Google Analytics script). In het verleden werd dit cookie samen met de __utmb-cookie gebruikt om te bepalen of een gebruiker in een nieuwe sessie / bezoek was. Wordt niet gebruikt door ga.js.
Vervaltijd: Browsersessie

_utmz In dit cookie wordt de verkeersbron of campagne opgeslagen zodat wij beter kunnen achterhalen via welke weg(en) u onze site bezoekt. De cookie wordt aangemaakt wanneer het Google Analytics script is uitgevoerd en wordt bijgewerkt wanneer de inhoud naar het Google Analytics platform is verzonden. Vervaltijd: 6 maanden

_ga Wordt gebruikt om gebruikers te onderscheiden.
Vervaltijd: 2 jaar

_gat Wordt gebruikt om de verzoeken naar het Google Analytics Platform te reguleren.
Vervaltijd: 10 minuten

_gid Wordt gebruikt om gebruikers te onderscheiden.
Vervaltijd: 24 uur

Voor identificatie en authenticatie

logger Dit cookie bevat een unieke willekeurig gegenereerde waarde die Online Succes (software) in staat stelt website bezoekers te onderscheiden. Wanneer u zich als websitebezoeker kenbaar maakt via een interactie op onze site (bijvoorbeeld door het invullen van een formulier), dan koppelt Online Succes dit cookie aan de gegevens die u bij deze interactie heeft achtergelaten. Voor de bedrijven herkenning van Online Succes zetten we geen cookies in.
Vervaltijd: 2 jaar

Notrack Dit cookie wordt ingezet door de Online Succes (software) om een Do not track verzoek te honoreren. Vervaltijd: 10 jaar

Vragen?

Heeft u vragen over onze cookieverklaring? Neem gerust contact met ons op. We helpen u graag.