NEDERLAND ZET CULTUUR IN TEGEN INSTABILITEIT IN LANDEN ROND EUROPA

 

Ministers Bert Koenders (Buitenlandse Zaken) en Jet Bussemaker (Cultuur) hebben middels een brief aangegeven dat Nederland tussen 2017 en 2020 cultuur gaat inzetten tegen instabiliteit in een ring van landen rondom Europa.

Koenders en Bussemaker investeren voor het eerst samen in culturele projecten. Zeven landen zijn aangewezen voor de projecten: Egypte, Mali, Rusland, de Palestijnse gebieden, Libanon, Marokko en Turkije. Koenders legt uit: “Culturele samenwerking levert een wezenlijke bijdrage aan een veilige, rechtvaardige en toekomstbestendige wereld”.

INNOVATIEVE CULTUUR

Nederland heeft volgens Koenders een krachtige en innovatieve cultuur: “Identiteit, normen en waarden worden in onze cultuur sterk uitgedrukt. Dit creëert een brug tussen Nederland en de rest van de wereld. Cultuur brengt mensen in verbinding. Nederlands talent kan dankzij samenwerking over de grenzen groeien en ontwikkelen. Juist in deze tijd is dit essentieel”.
Tijdens een recente deelname aan het Mideast Creatives project in Libanon hebben Nederlanders samen met lokale kunstenaars onder meer een bomkelder heringericht.