Gebruikers van Abecon Course kunnen hun afnemers voortaan makkelijk, direct en gratis toegang geven tot de nieuwste informatie over hun opleidingsaanbod. Dit via EDU-DEX, het centrale adres voor het Nederlandse opleidingsaanbod. Daardoor hoeven zij niet telkens updates aan te leveren aan alle opleidingsmanagers van (potentiële) klanten. Een speciaal ontwikkelde interface maakt het mogelijk dat de informatie over de verschillende opleidingsvormen iedere 24 uur rechtstreeks aan de online catalogi, portals en leermanagementsystemen van afnemers en intermediairs wordt aangeleverd. Die besparen hierdoor veel tijd op het verzamelen en onderhouden van cursusinformatie.

ALLE UPDATES VIA ÉÉN PLATFORM

EDU-DEX brengt op basis van één datastandaard duizenden cursussen en opleidingen bij elkaar, en verspreidt elke 24 uur automatisch cursusinformatie naar bedrijven en organisaties met een eigen cursuscatalogus of portal. Zo wordt de gegevensuitwisseling efficiënter en nauwkeuriger, en besparen zowel aanbieders als afnemers aanzienlijk op de kosten. Een afnemer kan nu op één plaats selecteren welke opleidingen het beste bij zijn organisatie passen. Elke dag gaat actuele informatie over ruim 25.000 opleidingen, van meer dan 85 opleiders, naar meer dan 200 bedrijven en portals.

DIRECT EN GRATIS TOEGANG TOT ACTUELE INFORMATIE

Goede vindbaarheid is essentieel voor opleiders. EDU-DEX geeft afnemers makkelijker, directer en gratis toegang tot informatie over duizenden cursussen en opleidingen. Bedrijven, instellingen en overheden kiezen hier hun opleidingen en aanbieders, en bepalen vervolgens welke informatie over de geselecteerde programma’s zij aanbieden in hun eigen catalogus, portal of LMS. Hiervoor ontvangen zij dagelijks automatisch updates.

HOE HET WERKT

Vanuit Abecon Course worden Xml-bestanden aangeleverd via EDU-DEX. Deze bevatten de volgende informatie:

  • Uitgebreide omschrijving van de cursus, doelgroep en leerdoelen;
  • Cursuskenmerken zoals studievorm, thema’s, toelatingseisen, competenties en looptijd;
  • Planningsinformatie zoals start- en vervolgdata, tijden en locatiegegevens;
  • Gedetailleerde prijsinformatie; uitgesplitst naar verplicht/optioneel, btw-regimes en kortingen voor specifieke klanten;
  • Specifieke doelgroepinformatie (zoals Leer-Rijk voor de Rijksoverheid, European e-Competence Framework voor ICT-opleidingen, accreditaties en erkenningen);
  • Contactinformatie van de opleider.

MEER INFORMATIE?

Wilt u meer weten over de EDU-DEX interface? Of heeft u specifieke vragen over Abecon Course? Neem contact op met wverster@abecon.nl. Wij zijn u graag van dienst!